Mediaväki kääri hihat – Impact Day Vallisaaressa

Mitä tapahtuu, kun mediayrityksen väki lähtee talkoisiin suljetulle sotilassaarelle? SBS Discovery Median väki seilasi kesäkuun puolivälissä Vallisaareen ja laittoi haravat heilumaan hyvän asian puolesta. Tässä päivän tunnelmat ohjelmatiedottaja Jenni Kokkosen sanoin ja kuvin.

Kohtaan työkaverit keskiviikkoaamuna 18. kesäkuuta toimiston hämyn sijaan Kauppatorin satamassa. Vastassa odottaa reilun 20 hengen kumisaappaisiin ja ulkoiluvaatteisiin sonnustautunut iloinen joukko. Olemme onnistuneet nappaamaan paikat päivän aktiviteeteista nopeiten täyttyneessä kohteessa ”salaperäisellä suljetulla saarella”. Astelemme tilausveneeseen, ja matka kohti Vallisaarta alkaa.

Vallisaari 1 Vallisaari 2

Vallisaari kohottautuu aallokon keskeltä vehreänä keitaana, ja vaikutelma voimistuu rantautuessa. Ilma on sateen jäljiltä raikas, ja joka puolelta rönsyilee esiin vihreää. Lähdemme talsimaan peräkanaa kinttupolkua pitkin ympäristöön tutustumisen merkeissä.

Ymmärrän nopeasti, mikä tekee Vallisaaresta ainutlaatuisen kohteen. Alueen luonto on yhä suhteellisen koskematon, ja irtautuminen kaupungin hälystä on totaalinen. Erityisesti näkymä Aleksanterin patterin huipulta muistuttaa, miten kauniin luonnon ympäröimänä meillä on etuoikeus Suomessa asua. Jylhä saaristomaisema jatkuu silmänkantamattomiin. Raivaamme tiemme olkapäille ulottuvien kukkapuskien halki, tutkimme historiallisia linnoituksia ja räpsimme kilvan valokuvia.

Käärmeiden, punkkien ja muiden vähemmän miellyttävien luontokappaleiden läsnäolo käy hetkittäin mielessä, mutta onneksemme vastaan ei tule hyttysiä kummempaa.

Vallisaari 3 Vallisaari 4

Kierroksen jälkeen tankkaamme tuhdin lounaan venesatamassa, minkä jälkeen alkaa varsinainen työn osuus. Taivas repeää kesäsateeseen ryhtyessämme raivaamaan kaadon jäljiltä niityllä lojuvia puunrunkoja ja oksia kasoihin. Säätilaan on päätetty suhtautua asenteella, ja raivaustyö hoituu porukalla rivakasti. On hauska seurata työkavereiden huhkimista kaukana siististä sisätyöstä!

Urakan päätteeksi pisarat väistyvät auringon tieltä ja sadetakit vaihtuvat t-paitoihin. Siirrymme kivenheiton päähän haravoimaan ja niittämään yhtä saaren arvokkaista niityistä. Niitettävän alueen pinta-ala vaikuttaa ensivilkaisulta toivottoman isolta, mutta puolitoista tuntia kuluu siivellä haravaa heiluttaessa, ja työ saadaan kuin saadaankin kunnialla päätökseen. Päivä on hujauksessa ohi, ja on aika siirtyä takaisin satamaan kotiinkuljetusta varten.

Tämän vuoden Impact Day oli viime vuoden tavoin hieno kokemus, joka muistutti konkreettisesti, miten pienellä panoksella voi vaikuttaa isossa mittakaavassa. Seuraavana aamuna toimistotuoliin rojahtaessa kropassa tuntui, että jotain on tullut tehtyä! Arvostamme suuresti, että saimme mahdollisuuden tutustua Vallisaareen ennen sen suurelle yleisölle aukeamista. Moni meistä palaa varmasti kohteeseen myöhemminkin.

Teksti ja kuvat:

Jenni Kokkonen
Ohjelmatiedottaja
SBS Discovery Television

Discovery Communicationsin vuosittainen hyväntekeväisyyspäivä Impact Day on koonnut vuodesta 2010 mediayrityksen työntekijät ympäri maailmaa osallistumaan paikallisten yhteisöjen toimintaan yhden päivän ajaksi. Suomen SBS Discovery Media kantoi kortensa kekoon viime kesänä ensimmäistä kertaa, ja tänä vuonna SBS:n väki lähti mukaan hyväntekeväisyystöihin entistä suuremmalla innolla.

Mitä mietit?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s